טיפול בילדים ונוער
גיל ההתבגרות הוא בדרך כלל התקופה הסוערת ביותר בחיי האדם.
תקופת גיל ההתבגרות מתאפיינת במעברים רבים, תהליך ההתבגרות מתחיל בחלק הגופני- ביולוגי ונמשך גם ברובד הפסיכולוגי והחברתי. בגיל זה המתבגר מתנסה בתפקידים שונים, מפלס את דרכו לזהות אישית שמלווה בבלבול, התנסויות מרובות ועומס רגשי רב.
בתוך התהליך בני הנוער מותחים את הגבולות והמוסכמות החברתיות. לרבות לקיחת סיכונים. בגזרת המשפחה ישנה חוויה של מרד ווכחנות מול ההורים, המתבגרים, בוחרים דמויות להערצה איתן הם מזדהים, וישנו עיסוק מוגזם עד אובססיבי במראה ובמעמד החברתי. בתום תקופת גיל ההתבגרות, תקופה קצרה יחסית, מצופה מהאדם להיות במצב של נפרדות ועצמאות מהוריו. המתבגר צריך לבנות בשלב זה את הזהות האישית, המינית והמקצועית שלו.
התהליך הטיפולי נעשה שילוב של ביופידבק, בעיקר לאור העוצמות הרגשות שמלווה את תהליך ההתבגרות. הביופידבק, הנו כלי טיפולי אשר מטרתו לעזור למטופל להגביר את תחושת השליטה על גופו, מחשבותיו ורגשותיו. הכלי מאפשר למטופל לחוות את הקשר החזק הקיים בין הגוף והנפש ולשפר את היכולת הגופנית והנפשית להתמודד עם מגוון לחצים בחיים, לרבות חרדות ממבחנים, חרדה חברתית וכו'.
הביופידבק נעזר במחשב ובציוד משלים אשר מאפשר למטופל לראות ולשמוע בזמן אמת תהליכים גופניים אליהם הוא אינו מודע.
מיקוד העבודה עם מתבגרים
העצמה רגשית
בניית ביטחון אישי
כלים חברתיים
מיקוד קשב
טיפול בחרדות
הדרכת הורים / טיפול משפחתי
חיזוק הסמכות ההורית
סמכות הורית היא מאפיין משמעותי ביחסי הורה-ילד. סמכות נובעת מעצם תפקיד ההורה ויכולתו לשנות ולתעל את התנהגות ילדם לאפיקים נוספים ולעיתים שונים מאלו שהוא נוטה אליהם. אתגר הסמכות ההורית הנו קשה במיוחד בעידן הדיגיטלי, האתגר להיות מעודכן ובעל ידע מול ילדים ונוער שמחוברים לרשתות הוא אתגר גדול אך אפשרי. במהלך הטיפול ההורים יקבלו כלים על מנת שיצליחו להתעלות ולהתעצם ובעיקר להיות משמעותיים בחיי ילדם .
התאמת הצרכים של הפרטים במשפחה
כל משפחה היא עולם ומלואו.. המטרה בטיפול היא לייצר מתווה משפחתי על פי המידות המדויקות של המשפחה.
ניפוץ העברה בין דורית
גרעין הסיפור הזוגי מתחיל הרבה לפני שבני הזוג הכירו אחד את השני.
ההיסטוריה האישית של כל אחד מבני הזוג עשויה להשליך התפתחות הזוגיות/משפחתית, ואף לעצב את האקלים במשפחה. למעשה זה המפתח להבנת היחסים בתוך המשפחה והזוגיות בפרט. הסיפור האישי שלנו צופן בחובו את הערכים, המנהגים, סגנון החיים והמסרים הבן-דוריים עליהם מושתת מודל הזוגיות וההורות. על מנת שנדע לייצר עבורנו אקלים משפחתי נכון, עלינו להבין את הפערים...המשיקים והלחצים הבין דוריים...
התמודדות עם משברים
לאורך השנים אנו נדרשים להסתגל לשינויים חלקם ניתנים לצפייה מראש כמו הולדת ילד/ילדה, מעבר מגורים, מעבר מילדות לנעורים, מערכות חדשות, וכד', אולם חלקם פתאומיים: מחלה, אובדן, , אבטלה, גירושין ועוד. בכדי להסתגל למצב החדש, אנו זקוקים להכוונה ולמקורות תמיכה. בתהליך הטיפול, המשפחה תקבל כלים על מנת שתוכל לזהות את הצרכים המשתנים של המשפחה ולקבל כלים שמתאימים למצבה החדש.
טיפול זוגי
חיזוק התקשורת הזוגית
אחת המטרות בטיפול הזוגי היא להחזיר את בני הזוג אל המסלול החיובי, להנגיש לזוג את הכלים ואת הדרך לשפר ולקדם את מערכת היחסים. זוגיות משתנה עם השנים ולא ניתן להחזיר את הזמן לאחור, אך אבל בתהליך זוגי ניתן לקבל כלים שיאפשרו לכם לחזק את הקשר הזוגי שלכם ולהביאו למקום טוב ומוצלח יותר.
חיזוק המטרות המשותפות
הורים רבים למתבגרים/צעירים מתארים את החיים כשדה קרב מייגע ואפילו מייאש. הם מנסים בכל דרך אפשרית להגיע לילדיהם, להיות להם למשענת, לעזר, כאשר לעיתים ישנו מחיר כבד לזוגיות.. טיפול זוגי בא לשים את הצרכים של ההורים כזוג...התבוננות על הקשר הזוגי וזיהוי החיבורים והמטרות שהביאו את הזוג לייצר את ברית הנישואין.
בניית אמון זוגי
משברי אמון בקשר הזוגי, מזמנים התמודדות מאתגרת וקשה.
רומן מחוץ לנישואין וכניסה של צלע שלישית לקשר הנם רק דוגמאות למצב של משבר אמון קשה ביותר אך קיימים גם משברי אמון נוספים, שפגיעתם קשה מאוד גם כן, לרבות, שקרים, הסתרות, וחצאי אמת שעלולים לפגוע ביסודות הקשר.
בתהליך טיפולי נכון ניתן לייצר מתוך המשבר עוגנים חדשים שיאפשרו חיבורים ממקומות אחרים, מקורות כוח שנשחקו או שלא הייתה להם ביטוי בזוגיות כפי שהייתה קיימת. משבר הוא הזדמנות לשינוי ובתהליך טיפולי ניתן להחיות את הקשר תוך כדי חיזוק בני הזוג.
מובחנות ונפרדות בקשר
דגש על העצמה של הפרט בתוך הקשר הזוגי יצירת אקלים זוגי שמאפשר התפתחות של כל אחד מהפרטים באופן אישי.
ליווי בגירושין
הילדים, כחלק מהמשפחה, חווים משבר ומצוקה בתהליך הגירושין עצמו, מרביתם מצליחים להתגבר על המשבר ולהסתגל למציאות החדשה. יחד עם זאת, ישנם ילדים אשר עבורם עקבותיו של המשבר יתנו אותותיהם לאורך שנים רבות. ילדים אלו יתבגרו לקשיים רבים בתחומים שונים לרבות, קשיים ביצירת קשר בין אישי, באינטימיות זוגית, הסתגלות לשינויים, חרדות ועוד.
הליווי הורי ממוקד בקשיים המתעוררים סביב תהליך הגירושין , וממוקד בכלים ההכרחיים בשלב משפחתי זה, כמו: כיצד לשתף את הילדים בהחלטה על הגירושין, מתן תמיכה והדרכה בהתמודדות עם הקשיים ההוריים והאתגרים המשפחתיים במהלך הגירושין. תקופת הגירושין מאופיינת בהצפה רגשית , הן של ההורים, הן של הילדים והתא המשפחתי בכלל...
קושי נוסף הנו ריבוי "יועצים" החל מעו"ד ,התערבות רווחה, מפגש עם בית הספר וחברים שמנסים לעזור, עומס המידע, עומס הדרישות הללו מקשה על קבלת החלטות וראיית המציאות בצורה אובייקטיבית, המטפל בתהליך זה הנו מדריך שמאפשר בוחן מציאות ששמה את הילד במרכז הופכת את התפקיד הזה לחשוב, חיוני ואפילו הכרחי בתהליך של גירושין.